contact

تهدید به مرگ

دپارتمان کیفری - دسته بندی: حقوق کیفری جرائم علیه اشخاص

سوالات مطرح شده
1
تهدید به مرگ

در قانون مجازات اسلام، تهدید به مرگ یکی از جرائم دارای مجازات سنگین و سخت محسوب می شود. این تهدید در بین انواع تهدیدهای رایج اجتماعی و فردی عواقب خطرناک و گاهی با سخن و بیان آن نیز دردسرهایی برای افراد مرتکب ایجاد خواهد شد. بنابراین مانند سایر انواع تهدید دارد که شاید از خود بپرسید تهدید به مرگ چه مجازاتی دارد؟ و چگونه باید برای این تهدید شکوائیه تنظیم کرد؟ بنابراین آگاهی از نکات و اطلاعات حقوقی و قانونی درباره این موضوع اهمیت زیادی دارد.

در ادامه نیز به جزئیات تهدید به مرگ و نحوه طرح شکایت از این جرم به همراه میزان مجازات برای آن پرداخته خواهد شد. این اطلاعات با کمک گروه وکلای معید و جهت افزایش آگاهی و حمایت از افرادی بوده که در مواجه با این پرونده ها با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

گروه وکلاء معید در تلاش است بهترین خدمات را در زمینه های مختلف به افرادی که نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات حقوقی دارند در کوتاه ترین زمان ممکن ارائه بدهد در رابطه با انتخاب بهترین وکیل تهدید در تهران  که یکی از جرایم علیه اشخاص است شما می توانید برای ارتباط با وکلای  مجموعه معید با شماره ذیل تماس بگیرید:

 

تلفن تماس:

 021-91016668

آدرس دفتر:

 تهران، سعادت آباد، چهارراه سرو غربی، خیابان ریاضی بخشایش، خیابان زند وکیل غربی، پلاک ۹۱، طبقه 4

2
تهدید به مرگ چه مجازاتی دارد؟

در واقع حکم مجازات جرم تهدید به مرگ در صورت اثبات این امر برای فرد یا بستگانش قابل اعمال خواهد بود. حتی اگر این تهدید عملی نشده باشد و تهدید کننده هیچ یک از انواع قتل را مرتکب و انجام نداده باشد نیز صدور حکم مجازات به شرط شکایت فرد شاکی قطعی خواهد بود. در این شرایط مطابق ماده ۶۹۹ مجازات اسلامی و با توجه به تعریف ارائه شده از مسئله تهدید به مرگ، حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال و یا ۷۴ ضربه شلاق برای متهم و با رای قاضی لحاظ خواهد شد. این مجازات بر اساس ماده ۱۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری قابل گذشت بوده و با تغییر شکایت یا رضایت شاکی در هر مرحله مجازات می تواند ملغی گردد. نکته مهم در زمینه این ادعای تهدید به قتل، اثبات این امر توسط شاکی بوده که باید با مدارک کافی این امر به دادگاه اثبات گردد.

3
جرم تهدید به مرگ چیست؟

به طور کلی تهدید به معنای ترساندن شخصی برای آسیب به جان، مال و آبرو یا حیثیت او است. جرم تهدید به مرگ نیز چنین است که در صورتی که هر نوع پیامک، تلفن، ایجاد ترس با هر روشی مبنی بر تهدید به مرگ و آسیب به جان فرد مشاهده و دریافت شود به جرم تهدید به مرگ محکوم است. این تهدید مطابق قوانین مجازات اسلامی غیر قانونی و مجازات سختی دارد به نحوی که نفس تهدید دیگران به مرگ جرم بوده و مطابق قوانین نیز می توان برای این اقدام شکوائیه و پیگیری حقوقی و کیفری انجام داد.

ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی نیز مطرح کرده که در صورتی که فردی، به هر نحو دیگری را تهدید به ضرر جانی و قتل، مالی و شرافتی نماید، یا او را مجبور به افشای رازهایش کند، اعم از اینکه تهدید نسبت به خود شخص یا بستگانش باشد، با هدف دریافت پول یا تقاضاهای مادی، مطابق تبصره و ماده قانونی در این زمینه به مجازات محکوم خواهد شد.

4
انواع جرم تهدید به مرگ

مدارک و شیوه های تهدید به مرگ از طریق تلفن، پیامک، لفظی، تهدید اشخاص عادی، ارسال نشانه های تهدید و نمونه های مشابه است. موارد مجازات همه انواع تهدید در ماده ۶۰۸ و ۶۰۹ نیز مطرح شده است. با این وجود نمی توان به طور قطع برای انواع جرم تهدید به مرگ و به صورت خود مختار و بدون مشورت با وکلای کیفری و مجرب در این زمینه تصمیم گیری کرد.

بنابراین با توجه به مجازات حبس، شلاق، جریمه نقدی و یا ترکیب این موارد به خواست و نظر قاضی، بهترین کار این است که برای انواع نشانه ها و موارد تهدید به مرگ با وکیل همکاری و از او در سیر ابتدایی تا نتایج پرونده کمک دریافت کرد. زیرا رای قاضی با توجه به ادله اثبات جرم، شیوه ارائه و تنظیم شکوائیه یا تکنیک های حقوقی و کیفری انجام شده که همه این موارد با وجود وکلای متخصص در این زمینه محقق می شود.

5
نحوه شکایت و رسیدگی به جرم تهدید به مرگ

جرم تهدید به مرگ در صورتی برای مراجع قانونی تصدیق می شود که این عمل به صورت نامشروع اتفاق افتاده و به سبب آن شخصی نسبت به آسیب رساندن جسمی و جانی به دیگری اقدام به ایجاد ترس و رعب و وحشت نماید. اگر این ترس به صورت مشروع و قانونی باشد، مشمول مجازات نخواهد بود و اولین مرحله پیگیری و شکایت علیه این جرم نیز، مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است. سپس باید شکوائیه جرم تهدید به مرگ یا فرم مربوط به این مورد را از طریق سامانه ثنا تنظیم و ثبت نماید.

در ثبت شکوائیه باید مدارک هویتی شاکی مانند شناسنامه، کارت ملی، اسناد اثباتی جرم، مشخصاتی از متهم و این چنین موارد به سند ضمیمه شوند و نحوه رسیدگی به این جرم چنین است که شکایت ابتدا در دادسرا رسیدگی می شود. بعد از انجام تحقیقات دادسرا و محرز شدن جرم تهدید به مرگ، برای رسیدگی ثانویه، پرونده به دادگاه کیفری ارسال خواهد شد. قاضی دادگاه نیز با رسیدگی مجدد به شکایت شاکی پرونده، در صورت اثبات جرم تهدید به مرگ، متهم را مجازات و حکم رای نهایی صادر می گردد.

6
راه های اثبات جرم تهدید به مرگ

با اینکه در جرائم تعزیری مانند تهدید به مرگ، روش های مختلفی و ادله مختلفی برای اثبات جرم وجود دارد اما به طور کلی در جرائم تعزیری، سوگند یا قسم پذیرفته نخواهد شد. با این وجود شاکی و وکیل کیفری او به کمک اسناد و فاکتورهای مختلف می توانند برای گرفتن اعتراف و در نتایج پرونده به اهداف مورد نظر خود برسند. بنابرای راه های اثبات جرم تهدید به مرگ عبارتند از:

6-1 شهادت شهود

وقتی که فردی غیر از شاکی و متهم در نزد مقام قضایی از وقوع جرم خبر می دهد یا همین شاهد به طور عینی و قطعی از تهدید شدن شاکی خبر داشته و آن را به نحوی مشاهده کرده از این گزینه در دادگاه و برای نتیجه پرونده می توان استفاده کرد. بر اساس ماده ۱۹۹ قانون مجازات اسلامی نیز وجود ۲ شاهد مرد عاقل برای شهادت کلیه این گونه جرائم لازم است.

6-2 اقرار متهم به تهدید به مرگ

اقرار و اعتراف متهم در ارتکاب به جرم تهدید به مرگ نزد مقام قضایی نیز از دیگر راه های اثبات جرم تهدید به مرگ است. مطابق قوانین مجازات اسلامی اگر شخص متهم یک بار به انجام و تحقق تهدید به مرگ اعتراف نماید، در این شرایط جرم او اثبات و باید بر حسب ماده و قوانین کیفری، او را مجازات کرد.

6-3 علم و تشخیص قاضی

اطمینان و یقین حاصل از مستندات بین در امری که نزد قاضی انجام شده، از دیگر روش ها و ادله اثبات جرم تهدید به مرگ است. بنابراین علم قاضی در شرایطی که پرونده و اسناد و مدارک گویای وقوع این جرم بوده مطابق قانون پذیرفته و مجازات متهم لازم الاجرا خواهد بود.

7
نتیجه گیری

تهدید به مرگ نیز جزء جرائم دارای حبس تعزیری و از جمله موارد قابل گذشت توسط شاکی این گونه از پرونده های کیفری است. با این وجود مجازات جرم تهدید به مرگ در حالت عادی سخت و مطابق قوانین برخورد سنگینی با مرتکب به این جرم خواهد شد. این جرم ممکن است که از طریق تلفن، پیامک و یا دیگر روش ها توسط مجرم انجام شود که با شهادت شهود، علم قاضی یا اقرار شخص متهم می توان حقیقت را کشف و بهترین مجازات را برای مرتکب به جرم تهدید به مرگ لحاظ کرد.

در این مقاله نیز به مفهوم تهدید به مرگ و راه های اثبات این جرم در کنار مجازات تعیین شده مطابق قوانین برای متهم پرداخته شد. همچنین برای این پرونده ها می توان از گروه وکلای معید با بیشترین سوابق و تخصص در حوزه این پرونده ها مشاوره و کمک دریافت کرد. و همچنین وکیل تهدید در شمال تهران مجموعه حقوقی معید  نیز می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

 

تلفن تماس:

 021-91016668

آدرس دفتر:

 تهران، سعادت آباد، چهارراه سرو غربی، خیابان ریاضی بخشایش، خیابان زند وکیل غربی، پلاک ۹۱، طبقه 4

8
سوالات متداول

1-مجازات جرم تهدید به مرگ چیست؟

مطابق قوانین جدید و اصلاحات قانونی مجازات این جرم بین یک ماه تا یک سال حبس تعزیری و یا ۷۴ ضربه شلاق بوده که در مواردی نیز این احکام قضایی همراه با جریمه نقدی برای مجرم خواهد بود.

2-در چه مواردی تهدید به مرگ جرم است؟

وقتی که این عمل از طریق عوامل نا مشروع و با مواردی مانند تلفن، پیامک، لفظی یا با قرار دادن عمدی ظواهری برای تهدید شده همراه باشند، جرم تهدید به مرگ خواهد بود.

3-چرا باید از وکلای کیفری برای پرونده های تهدید به مرگ استفاده کرد؟

زیرا به کمک وکیل حق به حقدار رسیده و هر کس بهترین مجازات جرم خود را خواهد چشید از طرفی در پرونده های جرم تهدید به مرگ وکیل کیفری با تخصص و تجارب خود بهترین رای را از قاضی برای پرونده موکل خود در کمترین زمان و با حداقل پیچیدگی و سختی دریافت خواهد کرد.

 تهدید به مرگ چه مجازاتی دارد؟

نظرات درباره مقاله تهدید به مرگ

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

محاربه چیست؟ جرم ایجاد رعب و وحشت + مجازات

18 بهمن 1401

اثبات دزدی بدون مدرک | 3روش ادله اثبات جرم

18 بهمن 1401

سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص

18 آذر 1401

بهترین وکیل سرقت | (دزدی و خفت گیری)

18 آذر 1401

جرم سوءاستفاده از سفید امضا | قانونی و معنوی

18 آذر 1401

ازادی قاتل به قید وثیقه

30 بهمن 1401